Humle George

Humle George er en India Pale Ale. Den er primært inspireret af øltypen West Coast IPA med en god bitterhed, som er balanceret med maltsødme og en frisk duft af citrusfrugt.

50cl. Pris 3 stk. 120kr. / 15 stk. 500kr.

Øltypen er skabt i England i 1780’erne. Den blev brygget til de engelske tropper i Indien. Høje alkoholprocenter og masser af humle gjorde, at øllet kunne klare den lange rejse – uden pasteurisering, som man ikke kendte til dengang. Humle George er opkaldt efter George Hodgson fra Middlesex-Essex, som var én af de første til at eksportere IPA.

Det findes mange forskellige typer af IPA. På grund af de relativt store mængder humle, er de typisk ret bitre. I en West Coast IPA er det bitterheden der dominerer. I en East Coast IPA er bitterheden mindre markant og balanceret med maltsødme. I mere moderne IPA’er som New England IPA (NEIPA) tilsættes store mængder humle sidst i brygprocessen – eller som tørhumle efter gæringen – hvilket giver en frugtagtig smag. Den store mængde tørhumle – ofte sammen med havre og hvede i brygningen – gør NEIPA uklar og giver øllet smag af citrusjuice. Derfor kaldes NEIPA også Humlejuice.

“Vi kan bedre li’ øl end juice”

I Venslev Bryg hænger vi os ikke i, at øllet skal leve op til reglerne for en bestemt øltype. Vi kan dog bedre lide øl end juice. Derfor har vi brygget en IPA, der ligger tættere på den bitre West Coast IPA – men uden at være voldsomt bitter, og samtidig balanceret med maltsødme som i East Coast IPA og tilsat tørhumle, som tilfører det bedste fra den frugtagtige NEIPA.

Vi har sat holdbarheden for Humle George til 1 år. Den kan sagtens drikkes efter denne dato. Men en IPA er altid bedst i de første måneder efter brygningen – herefter mister den lidt at den frugtagtige smag og duft.

Køb her eller hos vores forhandlere