Sorte Katharina

Ikke på lager
Sorte Katharina er en Russian Imperial Stout. Den er sort som motorolie og har en fyldig smag af chokolade, espressokaffe, ægte vanilje, lakrids og meget andet. Man aner en snert af chili, som fremmer eftersmagen.

50cl Pris 3 stk. 120kr. / 15 stk. 500kr.

Stout er oprindeligt fra England og var traditionelt betegnelse for stærke portere. Den Russiske kejserinde Katharina den Store, som herskede i Rusland i 1700-tallet, var glad for Stout. For at kunne importere øllet fra England, var det nødvendigt at hæve alkoholprocenten, så øllet kunne klare den lange rejse. Heraf navnet Russian Imperial Stout – og derfor navnet Sorte Katharina.

Vores stout har store mængder af de mørke og sorte ristede malte, der giver øllet en tør og bitter karakter. Det opvejes af, at vi har mæsket malten ved relativt høje temperaturer, hvilket giver øllet en maltsødme og og mundfylde. En anelse chili, friskkværnet espressokaffe, lakrids, ægte vanilje, chokolade og meget andet bidrager til den komplekse smag, som kendetegner Sorte Katharina. Der er ikke sparet på noget, hvilket er afgørende for den store smagsoplevelse.

Køb her eller hos vores forhandlere